21.4.2013

Michal Witkowski: Hutsula

Luin aluksi Michal Witkowskin Hutsulaa (Like 2007) aivan innoissani. Tykkäsin tyylistä ja tarinoista. Kuitenkin toisella sadalla sivulla rupesi kyllästyttämään tämä "hinttari-Decamerone", kuten takakannessa mainostetaan. Teos alkoi tuntua adeknoottikokoelmalta. Pidin teoksesta, vaikka jätin sen kesken.

Hutsula kertoo Puolan homojen alakulttuurista, homoprostituutiosta, transvestiiteista yms. Sen henkilöhahmot ovat kiinnostavia, traagisia (aids) ja hauskojakin.

Kenelle sopii: Eroottisesta kirjallisuudesta pitävälle, rankoista tarinoista pitävälle, homoseksuaalisuudesta ja muista seksuaalisista identiteeteistä kiinnostuneelle. Alakulttuureista (asiasana osakulttuurit) kiinnostuneille. Teoksessa käsitellään  myös postkommunismia.

Muuta samantyylistä luettavaa:
  • Asiasanoitus seksuaalisuutta käsittelevissä teoksissa on kirjavaa ja arvovärittynyttä. Kokeile hakea asiasanoilla homoerotiikka, homoseksuaalisuus, pornografia, eroottinen kirjallisuus, underground, alatyyliset teokset, seksuaaliset poikkeavuudet, seksuaalisuus, seksuaalinen identiteetti, seksuaalinen käyttäytyminen, osakulttuurit
  • Witkowskin teoksessa ei ole asiasanaa alatyyliset teokset, vaikka esimerkiksi Bukowskilta se löytyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti